Jdi na obsah Jdi na menu
 


vlk červený

14. 11. 2008

Vlk červený žije na jihu USA - na Floridě, v Severní a Jižní Karolině, v Georgii a Alabamě

Vlk červený je velmi podobný kojotovi a často s ním bývá zaměňován. Je větší než kojot, ale

menší než vlk šedý. Samci váží průměrně 17 - 34 kg a měří 1,3 - 1,6 m, samice jsou lehčí: 16

- 24 kg a menší: 1,2 - 1,4 m. Barva srsti je kaštanově hnědá až načervenalá s černým flekem

na zádech a na ocasu. Výjimečně se mohou vyskytovat i jedinci celí černí.

 

Vlci červení jsou více samotářští a loví většinou sami. Ve smečkách loví pouze velká zvířata,

která by sami neulovili. Potrava je velmi závislá na nabídce území na kterém žijí. Jsou schopni

ulovit i vysokou zvěř, ale většinou loví hlavně malá zvířata např. mývali, vačice, ondatry, králíky

a ptáky.

 

Vlci červení mohou žít v různých prostředích jihovýchodní a východní části severní Ameriky.

Potřebují dostatečné množství kořisti a minimální osídlení lidmi. Dříve obývali území

východního Texasu - oblast jižně od Missouri a severovýchod USA.

 

V roce 1973 byl zahájen program počítající s vyhubením volně žijících červených vlků a jejich

chovem v zajetí. Tento program byl bohužel úspěšný a roku 1980 již v divočině nežili žádní vlci

červení. V roce 1987 začal program na jejich opětovné vrácení do přírody - červení vlci byli

vypuštěni v Alligator River National Wildlife Refuge na severovýchodě Severní Caroliny. V

současnosti žije v Severní Carolině asi 80 vlků červených.

Červený vlk

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář